Naast mijn werk als vroedvrouw, ben ik bezig met ondersteuning van vrouwen tijdens hun weg in het leven. Ik ken veel hobbels en obstakels waar je als vrouw tegen aan loopt. En ook periodes in je leven waar het fijn is als er andere vrouwen voor je zijn. Ik kies voor vrouwen, omdat ik zelf een vrouw ben. Ik denk dat mannen beter met een man kunnen praten (bv. bij praktijkvader.nl).

 

Wat ik belangrijk vind is hoe je als vrouw kunt gaan staan. Staan voor jezelf, je omgeving en in de wereld. Ik heb niet het idee dat we dat van onze cultuur meekrijgen. Misschien een beetje, in de vorm van aanmoediging van onze moeders en andere vrouwen. Maar ik zie geen brede, steunende vrouwenmaatschappij. Waar ik aan denk zijn dingen als; hoe koester je je intuïtie, waar zit je kracht als vrouw en hoe zet je deze neer, hoe ga je met jezelf om tijdens je menstruatie/zwangerschap/kraamtijd, je seksuele leven; je ervaringen, de informatie die je krijgt, je gevoelens/veranderingen tijdens je jonge jaren en tijdens/na het krijgen van kinderen, hoe voel je je en beweeg je in je relatie.

 

Het is mooi als wij staan als vrouwen en onze kwaliteiten in waarde schatten. De mannen hebben weer hun kwaliteiten en samen maak je een gevulde wereld. Spiegelend, kijkend, voelend.

 

Veel vrouwen vinden het fijn om andere vrouwen naast zich te hebben. Te weten dat ze er zijn en te ervaren hoe vullend het is om samen door het leven te wandelen.