Ritueel om weer terug in je lijf te komen, na de bevalling

 

Tijdens de bevalling gaat je lichaam energetisch helemaal open. Van de bovenste hoofdchakra tot en met je basischakra bij je perineum. Een bevalling is zowel lichamelijk als geestelijk een wonderlijke reis, een inwijding in het ontdekken van een stuk van jezelf waar je niet vaak een kijkje in neemt. Er wordt wel eens gezegd; "Je kijkt de dood in de ogen om nieuw leven te geven". Je gaat alle grenzen over, je opent je helemaal, je weet vaak niet dat er zoveel kracht, geweld, pijn, liefde en overgave in je zit.

 

Na deze inwijding komt direct een vervolg; een baby die 24 uur per dag om zorg vraagt en een lijf die moet herstellen. Een nieuwe relatie met je wereld; je baby, partner, familie en vrienden. Je kunt de wereld met een andere blik aanschouwen.

 

Na een aantal weken, meestal tussen de 2 en 6 weken na de bevalling, kun je een sluiting laten doen. Eigenlijk een reis terug naar de bevalling en vanuit daar weer naar je hernieuwde lijf. Terug naar jezelf.

 

Dit ritueel word door 2 vrouwen begeleid. Thuis, in je eigen bed en in je bevalbad of bad in de badkamer. Het ritueel neemt ongeveer 3-5 uur in beslag en bestaat uit een massage, een heet kruidenbad en een sluiting met doeken die strak om je lichaam worden getrokken (Rebozo). Ook zingen we regelmatig en nemen onze trommels mee. Vaak doe ik het ritueel samen met Chantal Zwetsloot. Met haar begeleid ik ook vrouwencirkels en vrouwenweekenden.

Ben je geinterresseerd of wil je meer informatie? Vraag ernaar tijdens onze afspraken of neem contact met me op.